Симфония коштогондой сезилет

(графикалык элементтери менен)

Тартуулайын табигаттан бир узум,
ыр саптарын сууруп чыгып
журоктон
суроттойун
кыш мезгилин шокоттоп,
кыялымда багып жургон суроттон.

ж         к      
     уро     то       н
с           т       йу

Жердин бетин ак мамыка орогон,
кыш мезгили бир озунчо
керемет
мелтиресе
копкок асман кебелбей,
табигат да бешигинде термелет.

к        р          м      т
     е           е       е
м     лтир     с

Аска-тоолор кокко созуп чокусун,
коз тайгылткан парча чапан
жонунда
койнуна
айтпас сырын батырышып,
озондор да сыйкыр туштун торунда.

ж                 д
     о     нун      а
к      й

Ак жоолукчан улпулдогон кайындар,
сенселишип жакуттарын
кийишкен
кейишбеген
кончу карга толсо да,
таазим кылып бутактарын ийишкен.

    и            к
к      йиш         ен
     е           бег

Баса кийип тумактарын дарактар,
тирелишет ак кемселчен
ыргала
ызылдаган
бурганактуу бороондо,
чыдап турат кебелбестен ызгаарга.

       рг          л
ы             а        а
     зылд      г        н

Талаа, токой ак шайыны тошонуп,
кошулушот тынч уйкуга
берилип
бейпилдикти
кээде бузса куш уну,
жан-жаныбар уктап жатат керилип.

      р                 п
бе      ил      и
     йп       д     кти

Чокморошкон туп-туп болгон бадалдар,
жамынышкан чон тондорун
алар да
арасына
жашырышып коёнду,
жолоочуга караан болот сапарда.

      л             рд
а       а                а
     р     сын

Баскан сайын кычыраган добуштан,
Симфония коштогондой сезилет,
аппак карлар тазартышса
коонумду
конулумду
таза аба сергитет.

      он    
ко       у      мду 
        н    лу


   Айнура Бекболотова
   
    Ысык-Кол обл.
    Кызыл-Суу айылы
    05.01.2023-ж.


Рецензии