Василь Герасимюк род. 1956 За день один...

За день один готов тебе отдать
и горы, и черешни меж лесами.
Они дрожат, они цветут меж нами,
и это можно жизнью называть

во царстве Божьем . Пусть - единый миг.
Один лишь вздох. Один лишь шаг, единый.
Черешневый неизреченный иней
над небесами темными дрожит!

Свободу выдохнем слепую!

Гром

падет в потоки - верит только водам,
ведь царством задыхается Господним,
захлебываясь ужасом  людским.

За нашу днину я тобі віддам
ці гори, ці черешні між лісами.
Вони тремтять, вони цвітуть між нами,
й це може називатися життям

у царстві божім. Хай – єдина мить.
Один лиш подих. Крок лише єдиний.
Неізреченний черешневий іній
над небесами темними тремтить!

Сліпу свободу видихнемо!

Грім

паде в потоки – вірить тільки водам,
бо царством задихається господнім,
бо страхом захлинається людським.


Рецензии