Планету б другую

         

Знакомою улицей словно иду,
Она во мне песней тех лет отзовётся
И образов жилка пульсирует, бьётся – 
Так может быть по своему же следу?…

А надо ль чужие скажите следы?
Свои ведь и сердцу настолько дороже –
О Мама, о небо, о родненький Боже,
Как юные всходы сберечь от беды?

Ой, сколько ж накоплено в мире проблем –
Как будто на них людской клин весь сошёлся?
Нам вовремя б было лишаться дилемм,
Что б их постепенно не стало бы вовсе…

Но чешем затылок в последний момент,
Не зная за что теперь всем нам хвататься?
И реки, и земли, и чуть не весь свет…
Планету б другую? – земляне-лукавцы.
26.03.2023г.

        Планету б ще іншу

Знайомою вулицею мов іду,
Вона в мені піснею літ відгукнеться
І образів жилка пульсує та б'ється –
То може іду по своєму ж сліду?…

А треба, скажімо, чужі нам сліди?
Свої ж навіть серцю настільки дорожче –
О Мамо, о небо, рідненький наш Боже,
Як юні ці сходи спасти від біди?

Ой, скіль накопичено в світі проблем –
Немов би на них лЮдський клин весь зійшовся?
Нам вчасно було б позбавлятись дилем,
Що б їх поступово не стало би зовсім…

Потилицю чешем в останнійший зліт,
Не знаючи за що тепер всім хапатись?
І землі й річки майже лиш не весь світ…
Планету б ще іншу? – земляни-лукавці.
26.03.2023 р.



 


Рецензии