А можна приспати валькiрiй

А можно приспати валькірій,
Щоб їм не хотілось сюди?
Щоб тихо було тут в стихіях
І лютий - був лютим зими?

Я знаю, що воїнам - Слава,
Та треба, щоб були живі.
Спочиньте, валькірії, мало
Нам Слави - не треба сюди.

Ми можемо й так відчувати,
Що Сила за нами в пітьмі,
Бо стали гуртом вибирати
Героїв Шляхи Боротьби.

Ми й так переможемо, брате...
Навіщо ж валькірій політ?
Нам це все ростить, будувати... -
Нам люди потрібні живі.

Як дихати буде та мати,
Що в серце попала війна?
Чім Душу тоді лікувати,
Якщо пусто там і діра?

Хто може надати розраду?
Як дітям змиритись з крильми?
Ніщо не замінить солдата. -
Герої потрібні живі.

Так може валькіріям дати
Не нести тягар до землі?
І вмерлих з бою не збирати? -
І щоб не було тут війни?

А можна їм тут не літати?
Нехай не було би біди. -
Сиділи б удома, у хаті -
Хай краще вже пишуть пісні.

(24.02.2023-19.03.2023 Харків)

картина - Нікіта Тітов https://www.facebook.com/nikitavltitov


Рецензии