Consolatio ad Ariadnam a feminis hodiernis dicta

Tales sunt viri, puella
Nulla iis pietas:
Pollicentur auream stellam
At parcitur etiam as!
Dolorem afferunt nobis
Vitamque nostram perdunt
Inuriae totius orbis
In manibus eorum sunt!
Quemnam expectas in lito?
Revertetur haud ad te.
Mirarisne Theseum ita
Fecisse? Noli flere!
Numquam nam oblita eris
Nobis dum nobis luces
In corpore magno Veneris
Illustrans mortalium res!


P.S.: hoc carmen scpritum est iocandi gratia postquam capitulum vicesimum quintum legeram libri Linguae Latinae Per Se Illustratae. In hoc capitulo ancilla puero narrat de iuventute sua cum virum unum amabat qui eam deseruissit


Рецензии