Iуьйре

Марша йа хьо Iуьйре, марша йа хьо!
Маьлхан зIаьнарш(а) серло, йовхо ло
Беркат дохьуш, вайна Iуьйре еъна,
Дуьнен(ан) Iалам Iуьйренца даьнло!

Набарх дуьйлу ад(а)маш, олхазараш, чIерий,
Сама дуьйлу сагалматаш , динаташа, хьелий!
Дуккхаъ бисна Iуьйренг бовлаза хене –
Рицкъ чекхдаьлла, кхачаза кху даьнне...

Дуьне дара Iехош, цхьацца бахьнех,
Моьттуракха, Iожал генахь ю...
Дозалш дора бах(а)мах, дуьнен даьхнех,
Хьана моьттур(а), дерриг дуьсур ду?!

Дахар доьрзуш, чаккхехь – Iожал йогIу!
Iазраил-Малик, цIеххьана хьошалгIа догIу...
Ца къест(а) во цо: жима, воккха, къена –
Массо адам кхочур ду цу хене!

Доьху доIанц, Дала вай лардойла,
Дуьне дитна, эхарт вай ма гIойла!
Тоба дина, къиношн(а) дохко довлаз,
Иманчу вай дахказ, дине дерзаз!

Доьху доIанц, Дала вай лардойла,
Дуьне дитна, эхарт вай ма гIойла!
Дагна баьзнарш ганза, вовшех кхетаз,
Марзо эцаз(а), доггах(а) къинтIер(а) довлаз!

Цундела вай хили вовшашц(а) мерза,
Вовше лоруш хили вай тахна?!
Къинахетаме, терго еш цхьажимма –
Дезаш, юккъер хьагIнаш дIайаьхна!

ХIора де вай тIеххьар хила тарло,
IиндагI санна Iожал юххехь ю…
Вешиц(а), йишиц(а) марзо ларъян еза –
Вай гулдалар тIеххьара хил(а) тарло!

Доггах Деле кхойкхуш дехарш делаш!
Цуьн къинхетам доза доцуш бу...
Iуьйренг(а) ваьлчо – Далла шукур делаш!
Суьраьнг(а) мил(а) вол(у) – Далла хууш ду!


26.08.2021


Рецензии