Фимиам - на укр. языке

"То щось надмірнеє-партійне,
Примхливе, балаган-незвичне -
Вітатись-"славитись" постійно -
"Якесь націоналістичне...".
У славолюбства є синонім -
Це марнолюбство, до цих ям
Упав - без міри хто, з розгону -
"Щоденно курить "тиміям"*.

А хто без фанаберій, чемний
Ще й, від батьків, скупавсь у вроді,
У скромності вінку приємнім -
То дуже ціниться в народі.
Так і країн, та й партій..., - шана,
Бо велич й скромність завжди дружні.
А як: що крок хвальба-"осанна" -
І набрида, і... в осоружність...

Це в усім світі незвичайно
При стрічах "славитись" знов-знову...,
Бо ж люди всЮди міру знають:
"Занадто що, то нездорово".
(Народна мудрість вчить, шоб люди
Являли стриманість усюди
Бо "дурень й молячись з розгону
Лоб розбиває об ікону".

"З того, хто в чванство, в пиху лине
І "хвалить" - втопчує в буденність -
"Вже синьожовтість  "де не кинеш...",
Й "чуть не відходок вже "славетність".
Це щось настирливо-незвичне -
Вітатись-"славитись" - чужинське
ВульгАр, "націоналістичне -
Партійнеє, не українське".

               ПРИМІТКА: *Тиміям - хвальба,
               лестощі, ладан, дифірамби...


Рецензии