Нi, Лесю, не скiнчилась давня казка...

Видеоверсия:
https://youtu.be/5YuRiV4UL7c


Ні, Лесю[1], не скінчилась давня казка,
Ні, так і не настала правда нова.
Багатії співають для народа
Якусь демократичну колискову,

А інші тягнуть нас до свого «царства»,
(Сусіди, що косплеять Візантію).
Написано: те, що було раніше,
Те й буде[2] — цей закон і нині діє.

І так воно і є до цього часу,
І люди один одному не рівня;.
Ні, так і не скінчилась давня казка,
А правда... Ой, Ларисонько Петрівна...


1 — Леся Українка (справжнє ім'я — Лариса Петрівна Косач)
2 — Екклезіяст 1:9
3 — Приповісті 22:7


Рецензии