Вiйна поламала плани

На ту весну було багато планів,
Багато мрій і різних сподівань,
Хотіли насадити ще тюльпанів,
Поїхати кудись без зволікань.

Ми ввечері спокійно розмовляли,
Дивилися якесь смішне кіно,
Гарячим чаєм душу зігрівали,
Пили смачне малинове вино.

Дзвонили друзі нам по телефону,
Щось говорили про своє життя,
Про те, що хтось пішов в "тероборону",
Що є якісь сумні передчуття…

А вранці ми здригнулися від звістки!
Всі плани поламала нам війна!
Збирали нашвидку свої пожитки,
Дивилися на вулицю з вікна…

Не вірили, поки не прогриміло!
Від звуку "Градів" йшла страшна луна.
У грудях так боліло і щеміло,
А з вуст зривалось: "Боже мій! Війна…"


Рецензии