Летять лелеки

Летять додому з вирію лелеки.
І я лечу, та тільки у думках…
Мій рідний край – у вирі небезпеки,
Чатує холод смерті на шляхах.

Летять лелеки… Може, їм і страшно,
Та гостра ностальгія за гніздом
Дає їм силу прилетіти вчасно
І помахати радісно крилом.

Лелеки, мабуть, добре пам'ятають
І згарища, і вибухи, і дим,
Та все ж вони  з дороги не звертають,
Притягує нестримно рідний дім.

В уяві я вже бачу, як над дахом
Лелеча зграя з криком проліта…
Якби ж була я швидкокрилим птахом,
Злетіла б і забула про літа…


Рецензии