Дидейриз

Жегьил чанар харж,авуна чун патал.
Югъди-йифди вил алудзавач чавай на.
Ви акьул,ви къамат,дерин я чаз.
Гьуьрмет ийида чун,чи хайи Дидейриз.

Квез къимет гана к!ан я,веледри.
Квез хажалат,фикир жезва,дидеяр.
Куьн хатурар,чавай хаз хьайид туш.
Гьуьрмет ийида чун,чи хайи Дидейриз.

Куьн к!валериз,экв гузвай чирагъ я.
Куьн са бегьер гудай,емиш багълар я.
Куьн са къизил, куьн са хара девлет я.
Гьуьрмет ийида чун, чи хайи Дидейриз.

Дидедин югъ мубарак ийиз къвезва чун.
Дидед гуьгьуьл шад ийиз, физва чун.
Дидед кефи садрани,чав хьайид туш.
Гьуьрмет ийида чун чи хайи Дидейриз.

Чаз тербия гана вуна,диде чан.
Писни хъсан чирна вуна, диде чан.
Ширин мецел лагьана квез, диде чан.
Аллагьди хуьй, чи виридан Дидеяр.

Чи уьмуьрдин дагълар я куьн,дидеяр.
Чи дагъларин дамах я куьн,дидеяр.
Виш йисуз сагъ-саламат хьурай куьн.
Аллагьди хуьй, чи виридан Дидеяр.

Дидеяр чи,куьн амач лагьайла.
Чун ишезва вун, амач лагьайла.
Рик! ц!разва вун,амач лагьайла.
Чи рик!ерай акъатдач куьн Дидеяр.
25.11.2022йис


Рецензии