Вогник

Вогник свічки тремтить,
Прагне перемогти.
Ти стоїш і мовчиш,
Слів не в силах знайти.
Щось тут стало не так,
Над землею - пітьма,
Ніби ворог лихий,
Все вкриває вона.

В пазурах пітьми
Стогне світ і волі хоче,
Від злих проклять.
Та людські уми
У дурмані злої ночі
В пекло летять.

Це така маячня,
І ти не віриш сама.
Але темрява скрізь,
Більш нічого нема.
Тільки чорна імла,
Ніч та зграї вовків.
Не цураються зла
Від початку віків.

В пазурах пітьми
Стогне світ і волі хоче,
Від злих проклять.
Та людські уми
У дурмані злої ночі
В пекло летять.

Світ багатий на гріх,
Але повний краси.
Та сильніший за всіх,
Той, хто вірить щосил.
Зло відвічно снує
У думках і ділах,
Але виручить нас
І Христос, і Аллах.


Рецензии