Зеленый холм

                Болгарский
                Роден край

               
                ЗЕЛЕНИЯТ ХЪЛМ

                Хълмът е нисък и вечнозелен,
                дървета растат иглолистни.
                Ухаят приятно в зимния ден
                кора и иглички смолисти.

                Милиони години той твърдо стои
                на стража край пищна долина.
                Край него реката спокойно струи,
                овощни се ширят градини.

                Порутена крепост и зидове древни
                едва сред леса се показват.
                От векове са те непотребни
                и никой не ги забелязва.
               
                Само, когато мълния светва
                гърмът над руините дълго отеква...

                Ана  Величкова


Рецензии