Кот васiль. з цыклу у шэсць гадзiн вечара пасля ва

КОТ ВАСIЛЬ. З ЦЫКЛУ "У ШЭСЦЬ ГАДЗIН ВЕЧАРА ПАСЛЯ ВАЙНЫ".

Усё перажыць. Блакадзе таксама няхай
Канец прыходзiць свой. Усё.
Жыццё будзе, не на жыццё падобнай,
А на прыстойнасць i cваё.
Сябар, пачакай яшчэ трохi, a
Доугу салдацкая дарога,
Але беспамылкова яна
Усiм бяздольным дакладная
I па-скварцрваму не вечар
Яшчэ.Ужо цягнiк вунь з вайны
Iдзе да щасця слёз вясны
I y шесць гадзiн здарыцца сустрэча.
I будзе жыццё. I будзе дом всiм
З мipaм у святле векавым.

КОТ ВАСИЛИЙ. ИЗ ЦИКЛА "В ШЕСТЬ ЧАСОВ ВЕЧЕРА ПОСЛЕ ВОЙНЫ.

Всё пережить. Блокаду тоже.
Пусть ей конец приходит. Всё.
Жизнь будет не на жизнь похожей,
А на приличие своё.
Друг, подожди ещё немного,
Долга солдатская дорога,.
Но безошибочно она
Всем обездоленным верна,
И по-скворцовому не вечер
Ещё. Уж поезд вон с войны
Идёт до счастья слёз весны.
И в шесть часов случится встреча,
И будет жизнь. И будет дом.
Всем с миром в свете вековом.


Рецензии