Зла не тримаю

(роздуми в прощену неділю)

Ну що простити можеш ти мені?
Скажи на милість, що тобі я винен?
У тебе світу – все, що у вікні,
і зліплено усе з одної глини…

Але у мене бачення своє:
добра і зла, покори і сваволі…
У кого хоч маленька совість є,
той не розіб’є і чужої долі.

У кого є хоча б мала душа,
хоча б краплина честі, власні діти,
той після себе бруду не лиша,
аби прощення потім не просити.

Я не тримаю в серці всякий «хлам»,
ніколи зла нікому не бажаю.
Лише борги тихесенько роздам
і про образи миттю забуваю!

26.02.2023


Рецензии