Мартеница

               Болгарский
               Мир и Люди


                МАРТЕНИЦА

                Закачих си
                мартеница на гърдите,
                но не изпитах
                радост като преди.
                Тревожно
                се сменят дните
                и едва ли
                добро ще се роди.

                Няма го
                мартенското усещане -
                светът
                е пред опасен праг.
                Бушува
                война гореща
                и снаряди
                убиват пак...

                Слънцето
                зад облаци се крие -
                топла светлина
                не трепти.
                Северен
                вятър вие
                и заличава
                пролетните следи.

                Ана  Величкова


Рецензии