Вечiрня меланхолiя

Темніє… Блимає свіча,
накрили сутінки оселю.
Вогонь на припічку зачах
і лізуть думи невеселі…

В трубі відлунює орган,
йому вторує сумно скрипка.
Нічний лютує ураган,
немає тиші і на дрібку!

Нуртує, крається, скимить,
гасає по воєнних тропах…
Не покидає і на мить
питання – Що там у окопах?!

А на війні – як на війні.
Біда нещадно рве країну
і сірі тіні на стіні
снують уперто павутину…

27.02.2023


Рецензии