А

З якога неба прыляцела ты
Каханнем, што ў пачуццях маіх жыцьме?
З якой планеты льецца той матыў,
Што расквітнеў, нібы валошкі ў жыце?

О, веліч думак! -- Нотаў хараство,
Што ў сэрцы граюць з вечара да рання
І адкрываюць нам нябёс прастор
Падоранага Госпадам кахання.

Чакаў цябе, бо верыў, што ты ёсьць.
Для кожнага ў жыцці даецца пара.
Ты -- мой анёл, сяброўка,  мара, госьць:
Ты -- тая нота,  што ў душу запала.

11.02.2020.


Рецензии