блакить небесам, а ланам позолота

Шукай, не допнеш джерела на болоті.
Ти - лихо в чекістських погонах, россія.
Блакить небесам, а ланам позолота.
Я прага до волі, я вільна стихія.

Ти мариш всю землю назвати Чорнобиль.
Мене не злякати затвором, россія.
Як прапор побачиш на браному полі -
біжи без оглядки. На жовтому синє !

;Я точно не стану дітей викрадати
під примхи брехливі облуди-месії.
і я не дозволю бомбити театри,
бо я Україна, бо я не россія.;;

Коли я тебе переможу, россія,
я точно не стану тебе гвалтувати.
З війни повернуся і жито засію,
і викрашу набіло батьківську хату.

світлина: Микола Пимоненко. Із лісу. 1900.


Рецензии