Чумна

Ти то, чи не ти?
Як не ти, то йди.
Стій, я роздивлюсь,
за рукав берусь,
а рукав пустий...
Господи!.. Це ти.
Чорна ніч - манА.
Я немов чумна.
В очі зазирну...
Неба глибину
знать мені одній...
Боже, милий мій!
А шинель стара,
де рукав - діра,
погляд там блука,
де була рука.
Ти мій любий Бог,
я  молюсь за двох...
ох і темна ніч:
ні вогню, ні свіч.
Милий, не ридай,
вдвох - і це наш Рай!
Хай біда, сумА,
хай руки нема...
сльози замість слів -
ти прийти зумів!
Крізь кривавий бум,
вибуховий шум,
хижих вогнищ плин,
врятувавсь один.
Помолімось вдвох,
зовсім поряд Бог
слухає жалі
Матінки Землі.
Безголосі ми,
будьмо Їм дітьми,
смирними у всім,
щоб вказали дім,
до останніх днів
і тобі й мені...


Рецензии