Wykolejeni

Czy wiesz o co chodzi?

Zasiegi gwaltownie spadaja,
Powodzenie kuleje, maleje,
Mrzonki topnieja, znikaja,
Nastroj falami szaleje,
Czasami umysl chwyta za piorko,
Czesciej jednak wszystko czym i kim jestes,
Znika i leci pod prad, pod gorke.

Swiatopoglad ogolnej Iluzji,
Quick stepem tanecznym
Przemierza swiatowe parkiety
Zyciowych wydarzen recesji.
Los puszcza oczko zezujac
Przez zeby sie usmiechajac
Udaje niewinnosc nieludzka
Z decyzja zuchwale zwlekajac.

Coz, gra nieskonczenie trwa.
Definicja sukcesu marnieje,
Narod do przodu bez ustanku gna
Bez sensu, kiedy wszystko dawno ponad i poza sie kreci na nic nie zwazajac.

Nie ma juz swietych wsrod ludzi zakletych,
Chociaz walka dobra i zla toczy sie nieprzerwanie,
Pusta jest i niewidoczna dlon dajacego,
Jesli zgody i blagoslowienstwa brak od wszechmogacego.

Wiec cierpisz...
05.02.2023 ©Copyright: Ilona Kazimierska, 2023 ©


Рецензии