Нет света

                Болгарский
                Мир и Люди

               
                БЕЗ  СВЕТЛИНА

                Загиващ свят,
                изпълнен с тленни мисли!
                Замлъкна Одата на радостта.
                И няма скоро той да се пречисти.
                Развихря се безсрамно алчността.

                Без слънце свят!
                Мъгли и мрак се стелят.
                Отровен въздух, жажда, мрачина...
                И няма за Доброто тук постеля,
                нито за бъдещето светлина.

                Ана  Величкова


Рецензии