Зайдам 155-о гвардIйськоI...

Зайдам  155-ої  гвардійської...
––––––––––––––––––––––––––––
За N тисячу миль, кілометрів чи верст,
вихваляючись навичками убивати,
про війну ти говориш, немов би про квест,
що на всіх і на вся морпіхоті плювати.

Причепивши на лоба крапчастий берет,
ти презирливо цідиш крізь скривлені губи,
що готовий хоч зараз в літак та вперед,
бо цілований в лоба, і Бог тебе любить.

Що тобі не звикати до куль та виття
мін, снарядів, сирен та ниття новобранців,
що багато пройшов ти боїв за життя
без подряпин, та входиш в когорту обранців...

Що ж прийди, постріляй, якщо вдосталь снаги,
тільки май на увазі, що нам теж начхати,
які навички мають та стаж вороги, -
ми безжальні до зайд, що прийшли нас вбивати.

Не елітні війська: серед нас вчителі,
роботяги, контрактники, тероборона...
За свободу своєї воюєм землі,
а тому і крапчасті нам не перепона.

Ми вгризаємось в землю, як піт в нас та дим,
ми воюєм за край свій, за дім, за родини...
Ти прийшов нас вбивати... Помри молодим,
тільки в нас в дефіциті для зайд домовини.
.
Леонiд Жмурко
збiрка ЛIРИКА З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ, 2016-2023


Рецензии