Рицкъа

Дуьнен(ан) даьхне Дала делла цхьанна,
Цо цуьн(ан) рицкъа денна дебош ду.
ШолгIачунна рицкъа делла Дала,
Амма иза даьхнийц(а) гIийла ву.

Хьалхалерниг, синтем боцуш хьийза:
Ведда, хьаьдда, вижар, гIаттар дац.
Цо шен бахам гулбо, Iесаваьлла,
Шегахь долчу хьолех Iебаш вац.

ШолгIачуьнна вижар, гIаттар тийна,
Рицкъа лоху, амма саьхьар вац...
Хьеший цуьнан хIусмехь хиларх хаддалц,
Доьзаллехь цуьн(ан) рицкъа эшна дац.

Эр дарий аш(а): «Мил(а) ву царех вехаш?
Муьлха ву-техь, ирсе рицкъан да?
Вузар доцуш - бахамах ца Iебарг,
Кхачамца йа рицкъа оьцург схьа?»

Олхазаршна, зинтгашн(а) рицкъа делла –
Дала рицкъа ца луш вуьтуш вац!
Делах тешарг хIунда хир ву Iеса?
Цо ца делла рицкъа кхочуш дац!

Вай ца буьйцу: Дала дуьне делларш,
Шай рицкъана даьнна хастам беш…
Цера дикнах нахан(а) беркат хилла –
Дала рицкъа царна эшор дац!

10.10.2020

   


Рецензии