Къамел

Къамелехь вайн хуьлу: я къа – я мел,
Къамелаш шалгI(а) деш верг, къа летош лел!
Моьттураш дийцарах, хир бац шуна мел,
Дуьйцучуьнг ладогI(а), ца оьшухьн(а) вел...

Къамелехь сийсаз во, йа къамелехь айба во,
Цуьн барам цахуъчо, шен коьртан бала бо!
Къамел хаза долчо, лекха лам баша бо,
Къамелашк ладоьгIчо, шен кийра цIе латайо.

Къамелан васт хуьлу, доцца, я дех,
Къамел ду дуьззан, йа ду иза дес
Къамел хьо оьзда, къамел хьо Iес,
Маржа-яьI къамел, ма хьох жоп дала дез!


13.08.2019


Рецензии