Манета

Я ведаю, мне болей не знайсці
Манеты той,
Што ў неба я падкінуў.
Арол ці рэшка выпадзе ў жыцці?
Арол ці рэшка мне глядзяць у спіну?

А, раптам, яна стане на рабро?
Тады арол і рэшка -- пралятаюць.
Галоўнае ў жыцці -- тварыць дабро:
Зямлі пасля сябе пакінуць памяць.

Няхай манету прыхавае час,
Да лепшых дзён, дзе выспее свядомасць.
Свой новы верш я з роздуму  пачаў --
Што загадаў паэт -- яму вядома.

04.02.2020.


Рецензии