Повязь

Мы ўсе вяртаемся аднойчы
Да тых мясцін, дзе першы след
Усё жыццё за лёсам сочыць
Як добры сябра, ці сусед.

Той кут Айчынаю завецца.
У ім жыве надзея дзён,
Што сагравае наша сэрца
І шлях, якім мы ўсе ідзём.

Той шлях -- ёсьць сэрцаў прыцягненне:
Не адпускае ён дзяцей
Да той мяжы, адкуль не верне,
Дзе след завея замяце.

Зямля не ўчуе там крывінку
І повязь думак абарве
З дачкой сваёй: той палавінкай,
І следам тым, што ёй балеў.

Не дайце ёй адной застацца
І слёзы выплакаць да дна
Па тых вачах, што ноччу сняцца,
З якімі повязь не відна.

03.02.2020.


Рецензии