Под сталинградскими знамёнами...

ПІД СТАЛІНГРАДСЬКИМИ ПРАПОРАМИ...
               
До 80-річчя перемоги у Битві на Волзі

Нас піднесе у славі – Сталінград!
Монументальний та могутній,
Вінцем терновим з нагород,
За бій та полум’я це незабутнє.

Де пращури пролили свою кров,
Скрутивши в’язи тим потворам,
Зламавши ікла, мордою в багно,
Що перлися на Русь «Хрестовим ходом»!   

Сурмлять про перемогу та проклін,
Загибель всіх щурів нацистських,
Самовосхвалених нових  панів
Та зрадників шакалів низьких.

Став волгоградський пантеон,
Та Волзька  Батьківщина Матір
Нащадкам Гітлера та Blitz колон,
Суворо скажем. Начувайтесь!

Він в золоті вогненних нагород,
Та в Волзі  що несе всі хвилі сині
Поплічником в борні увесь народ,
Серед імен славетних на Русі Єдиній

Всіх пацюків мерзенних – лібералів,
Попалить полум’ям  сміття навалу
В ці урочисті дні та славні дати,
Знов, став  героєм  Сталінградом!   

Ми присягнемо нині в боротьбі,
Не здати ворогам землі хоч клаптик!
Ми присягнемо в славну пам’ять тих
Що зараз в Вічності у Сталінграді!
 

Автор перевода с русского на украинский Широков  А. А. 

ОРИГИНАЛ

Под Сталинградскими знамёнами. К 80-летию Битвы...
Владимир Пасюта
ПОД СТАЛИНГРАДСКИМИ ЗНАМЁНАМИ...
               
  К 80-летию победы в Битве на Волге

    *  *  *

Нас превозносит Сталинград
Своей монументальной мощью,
Венцом терновым из наград
За бой, пылавший денно-нощно...
 
Где предки проливали кровь,
Ведя к бесславному исходу
Несостоявшегося вновь
На Русь «Крестового похода»...

Победный рог взвестил «уход...», -
В земь вмёрзлый прах (на месте драки)
Самоназначенных «господ»
И их зазнавшихся "табаки"...
      
Стал Волгоградский пантеон
Геройства духа притяженьем;
А внукам тех «Drang Ost..»-колонн -
Суровым предостереженьем!..

Он - в орденов златом огне,
И в Волге - отраженьем синим;
Он, как Сподвижник.. наравне -
Среди святых «Имён России»!..

И Он же.. "либеральный смрад"
Горящим прошивает градом,
В дни роковых и славных дат
Вновь становяся «Сталинградом»!..
   
Клянёмся ж: в нынешней Борьбе
Не сдать Zемли сVоей ни пяди, -
Пред теми клятва, в чьей судьбе -
Взойти на Небо.. в Сталинграде!

      19-20 января 2023 г.

*  *  *  *  *
Посвящаю также волгоградцам,
 воюющим и отдавшим свои жизни
  на фронтах Специальной Военной Операции...


© Copyright: Владимир Пасюта, 2023
Свидетельство о публикации №123020201955


Рецензии