про брагу млу та пустелю

Яке насичене повітря у пустелі -
кіптява мла, куди не кинеш оком.
Ти прокидаєшся в її сипкій постелі
чи то безбожником, чи то пророком.
Навколо тебе мчать світи у хороводі,
а ти один стоїш навколо світу
і все вагаєшся, замало ще, чи годі
шукати правду цю несамовиту,
чи схаменутися, чи вщерть зніяковіти.
Лиш знає час, як вгамувати спрагу.
Лий воду у пісок, очікуй буйноцвіту,
як буде урожай, відкриєш браму.

свитлина: Іван Крамський. Христос в пустелі. 1872.


Рецензии