Ропотопение. Рифмопалиндром

   

И лад,  а наг, – ропотопение
Ведал лих ад услад и лада гром
"А-а!" Но тоге ли от лени -
Се лета Нил-ил, и на пене ль ли?

Иль - Лене-пани: ЛилИ на теле
Синел-то ил его? То - на амор гадали...
Дал суд Ахилла – деве -
И не потоп - оргАна дали.

12.02.2023


Рецензии