Земля захворiла

Напевно, земля захворіла
Від вибухів бомб і ракет,
Від болю і жаху змарніла,
Немовби зламала хребет.

Здригається, дихає важко,
Тремтить від наруги і сліз,
Вона, мов поранена пташка,
Що жалібно проситься в ліс.

Сьогодні страшним землетрусом
Пройшлась по планеті біда,
Скаженим прискореним пульсом
Будинки безжально гойда.

І котиться хвиля скорботна,
Знівечена стогне земля,
Неначе хвороба сухотна
Жагучим вогнем спопеля.

О, Боже! Пора щось робити,
Ще трохи і вибухне крах!
Невже ти не можеш спинити,
Невже ти не бачиш цей жах?..


Рецензии