Книги бiлi вiтрила

Розкрий книгу, розкрий море
Мерехтіння смарагдових хвиль
Мільйони чужих історій ...
Тихий штиль на папері — сіль.
Розкрий море під час його шторму.
Пробіжись по стрічках очима
Продивись на сторінки як мрію
Щогли, де зачепились
Саме  білі її вітрила.
Ти моє море. Ти мої хвилі.
Я віддам своє серце заради          
Цього моря та глибини
Пирнай в глибину та скупайся 
В сторінках і їх дикому хорі...
Небагато світ стане краще
Коли вкриїшся солоним морем...

Розкрий книгу, розкрий море
Мерехтіння смарагдових хвиль
Мільйони чужих історій ...
Тихий штиль на папері —
Сіль.

*Щогла — високий стовп, прямовисна (вертикальна) або похила конструкція на вітрильному судні (кораблі).

https://youtu.be/CRZ-FhFwqDA

Раскрой книгу, раскрой море
Переливы зеленых волн
Миллионы чужих историй
В тихий штиль на бумаге — соль
Раскрой море во время шторма
Пробегись по строкам глазами
Принимают страницы форму
Мачты с белыми парусами
Ты мое море. Ты мои волны.
Я отдам свое сердце
Ради этого моря
Окунись и нырни поглубже
Искупайся в их диком хоре
Мир немного, но станет лучше
И укройся остывшим морем.
Раскрой книгу, раскрой море
Переливы зеленых волн
Миллионы чужих историй
В тихий штиль на бумаге — соль.

Леонид Овруцкий


Рецензии