Мое и Я

                Болгарский
                Мир и Время



                "МОЕ" И "АЗ"

                "Мое" и "Аз" - голяма беда,
                трябва да се премахне бързо.
                "Мое" е верига на крака,
                а "Аз" - на шията примка завързана.

                Много векове са вече изминали -
                този завет е древен.
                Но "Мое" и "Аз" нарастват като лавина
                от поколение на поколение.

                Те ще унищожат света завинаги -
                няма от тях засега спасение...

                Ана  Величкова

                Кабир, ХIV в., индийски поет


Рецензии