Не пазычай...

«Не пазычай і ворагаў не будзе!»
Старыя людзі маюць вопыт ў тым.
«З пазычкаю бяды сабе набудзеш...»
Не раз казалі гэтак маладым.

Узяць у позыч грошы вельмі проста,
Аддаць у час – не кожны гэта мог.
Калі была яшчэ пазычка з ростам,
То толькі дужы позыч перамог.

Бо на пазыку маюць памяць людзі,
А на аддачу памяці няма.
Багацце позыч, пэўна, не набудзе,
Ўслед за пазычкай можа быць турма.

«Жыві па сродкам» – маладым казалі.
«Пазытчыка з дабром не можа быць.
Стасункі добрыя ўсе адразалі,
Калі не змог пазытчыку плаціць...»


Рецензии
Мудрое стихотворение, Танюша.
Долги отягащают душу и сердце.
И будят в нас самые нехорошие качества.

Спасибо!

С теплом искренним - Таня.

Татьяна Голева-Мурычина   07.02.2023 13:06     Заявить о нарушении
Шчыра дзякую, Таццяна, за водгук!
З удзячнасцю ды паклоном!

Татьяна Цыркунова   07.02.2023 14:47   Заявить о нарушении