Бiлоснiжний рай

Як передати сріберну красу,
Які знайти слова, співучі рими?
Дивлюсь на сніг і забуваю сум,
Немов ловлю мелодію нестримну.

І тихий сад, і шлях, і сонний гай -
Усе у білосніжному убранні!
Здається, що душа попала в рай
І трепетно завмерла в здивуванні.

Ось похитнулась гілочка верби -
І сніжний пил розсипався в повітрі.
Мабуть, від сну прокинулись вітри,
Щоб кольори змінити у палітрі…

А може, це повіяла весна,
Щоб лютий не забув про скору повінь.
Чи то відлунням вибухів війна
Раптово зачепила сонця промінь?

Не знаю, хто порушив щастя мить,
Та тільки знов прокинувся неспокій.
Знов серце розтривожене щемить,
Немовби слухає життя останні кроки…


Рецензии