Б. Пастернак. Хмель

Пад ракітай, спавітай плюшчом,
Мы ад непагадзі шукаем мілосьці.
Нашы спіны схаваны плашчом,
Укруг цябе мае рукі як штосьці.

Абмыліўся. Кусты гэтых мачт
Не плюшчом перавіты, а хмелем.
Ну дык лепей давай гэты плашч
Пад сабою ўшыркі расцелім.

1953



(1890~1960)


Рецензии