Отче наш! - Един Животворящий!

ОТЧЕ НАШ! — Един Животворящий!
ИЖЕ в Век ЕСИ НА НЕБЕСЕХ! -
ДА СВЯТИТСЯ ИМЯ ТВОЕ в зрящих! -
ДА ПРИИДЕТ ЦАРСТВИЕ ТВОЕ!

И, ДА БУДЕТ ВОЛЯ ТВОЯ в Вышних,
ЯКО Ты и Спас НА НЕБЕСИ! —
Сотворил и нас, без слов излишних,
Водворив в Свой Рай И НА ЗЕМЛИ!

ХЛЕБ НАШ вожделенный Твой НАСУЩНЫЙ,
Щедрой Дланью, сирым, ДАЖДЬ НАМ ДНЕСЬ! —
Уврачуй слепых, в болезнях сущих… -
Вразуми, умерить свою спесь!

И ОСТАВИ НАМ все ДОЛГИ НАША,
ЯКО ЖЕ И МЫ, смирясь душой,
ОСТАВЛЯЕМ ДОЛЖНИКОМ всем НАШИМ,
Да, в Любви, спасался бы, чужой!

И, да НЕ ВВЕДИ НАС маловерных,
Днесь ВО ИСКУШЕНИЕ запнуть… —
НО ИЗБАВИ НАС скорбей безмерных...
Злых всих, ОТ ЛУКАВАГО, хлебнуть!..

ЯКО в Век — ТВОЕ ЕСТЬ, Света ЦАРСТВО!
И Тебе поем благословим!
СИЛА Мудрости, на демонов коварства…
И Благая СЛАВА, Серафим!

Отче наш, Ты — в каждом человеке! —
Всем хотя спастись, даруя Жизнь!
И поем… поем Тебя — ВО ВЕКИ! —
Пресвятую Троицу! АМИНЬ!!!

   /На молитву Господню!/


Рецензии