За моята душа се помоли

Провисналите панти ще запеят,
ще трепне сепнат дворът — "Идва тя!
Бръшлян души  ме, нямам аз за нея,
от  майчините, пъстрите цветя. " 


А в къщата отдавна ослепяла,
ще мръдне вятър старото перде.
—Ще дойда, мамо! – плаках на раздяла.
Къде са палачинките? Къде?


Разсъхнатата пейчица на двора,
отдавна онемялата чешма,
един през друг врабците  ми говорят:
— "Добре дошла най-сетне  у дома"!


На дюлята виси като обесен,
стар детски спомен – люлката е  там,
капчукът ми припомня свойта песен,
все още си я спомням и я знам.


Сред бурени в лехата подивяла,
се гуши цвят – от мама засаден...
Отново у дома съм и съм цяла
хлапето плаче  горко  вътре в  мен.


Седни до мене ветре, край  чимшира,
попей с капчука, който ромоли 
за детството, което не  умира,
за моята душа се помоли.


Рецензии