Наодинцi та в унiсон з Моцартом

Муза-Музика

НАОДИНЦІ З МОЦАРТОМ
3.02.2023.

Знов наодинці з Моцартом,
Самотнім, наче Бог,
У нескінченнім просторі,
Де час немає спроб
Залишитися важелем
Для стислого буття,
Бо Вольфгангове наживо
Невпинне, як життя,
Що непідвладне статиці –
І ллється, і луна…
І лагідність, і стала міць
До Всесвіту здійма
Все остаточно! Сяє світ
І пестить навкруги,
Навколо все… Немає діб,
Лиш жмурки на воді.
І Амадей, як Бога син
Коханий, славить мить,
І любить музикою дім,
Як дійсність, що бринить
І проголошує любов,
Як Вищого екстаз,
І мрію чисту без умов,
Та істини алмаз.
…Знов напуваю власний дух
Прозорим кришталем
Осяйних крапель, маю слух
Щоб чути щастя щем.
Знов наодинці з Моцартом,
Самотня, наче бог,
У нескінченнім просторі –
У музиці на двох… 


Рецензии