Пiсня Богу - За Землю чудову, долини i гори!

За Землю чудову, долини і гори,
У квітах луги та пшеничні поля –
Вклоняюсь смиренно Тобі, Святий Боже!
Єдина надія і доля моя…

За день і за ніч, та ще ясніі зорі, –
Увесь Світ навкруги, то задумка Творця!
За Сонце…, що сходить щоденно на Сході,
Моляться люди Всесильному Богу,
Благають і славлять Владику-Отця…

Моліться у вірі…, в сльозах…, в покаянні…,
Щоби пішли всі гріхи в небуття!
Моліться за Небо блакитне, Пречисте…,
Щедрий, Боже Благий,  -  з нами милість Твоя…

За воду криштальну, прозору, холодну,
Що п’ємо кожен день з джерела,
За ріки, за дощ та за море бездонне!
У русі одвічнім…, Господи-Отче,
З води почалось сотворіння життя…

Вогонь людський Рід на землі зберігає,
Багаття зігріє…, коли й даху нема!
Ще і душі вогнем наш Господь очищає,
Дивні Твої, Святий Спасе,  -  діла…

Вдячна Тобі і зелена травинка,
Ці духмяні степи, їх чарівна краса!
Жайворонок дзвінко над схилом співає
І співом своїм прославляє Отця…

Премудрість Твоя…, а в ній Таїнство, Слава,
І всесильні Твої, немов щит, Покрова!
За милість, любов та за Хресне страждання –
Дякую, Боже, Тобі за життя…

За день і за ніч, та ще ясніі зорі –
Увесь Світ навкруги, то задумка Творця!
За Сонце…, що сходить щоденно на Сході,
Моляться люди Всесильному Богу,
Благають і славлять Владику-Отця…

За Землю чудову, долини і  гори,
У квітах луги та пшеничні поля –
Вклоняюсь смиренно Тобі, Святий Боже!
Єдина надія і доля моя… 
               
02 лютого, 2023 рік.


Рецензии