Кольори природи

Кольорів у природи
Надзвичайно багато,
Їх з чуттям насолоди
Поспішаю вбирати.

І яскраво-червоний,
Що в бутонах троянди,
І блискучий неонний
У святкових гірляндах.

Чарівливо-блакитний
Колір ясного неба!
Він такий колоритний
Над ландшафтом планети!

Жовто-сонячні барви
Золотої пшениці,
І смарагдові трави,
І вогонь блискавиці!

Волошковий, і білий,
І агатовий чорний,
І малиново-стиглий,
І ясний, наче зорі.

Оксамитово-ніжний
Колір свіжого снігу,
Він, як ангел безгрішний,
В пору вранішню тиху.

І плоди горобини,
І зелені смереки,
І строкаті жоржини -
Це землі обереги.

Я б хотіла над світом
Синім птахом летіти,
Над зимою і літом
І душею хмеліти.

Я біду наболілу
Геть би всю спопелила,
Перемозі і миру
Щирим серцем зраділа…


Рецензии