А ти - в юних сходах

Зима на порозі
Та паморозь в серці.
В кульгавому возі -
Міх солі, міх перцю.

*****
Дороги в’юнисті -
Долини, узгір’я,
Крізь нетрі й сузір’я…
Життя - як намисто.

*****
У возі хрипкому
Від лютого - в лютий,
Від себе  - й додому.
Спокуси. Спокути.

*****
Твій погляд побляклий
І скроні зсивiли,
Час, виміри вклякли.
Ти - майже Сивіла.

*****
Минуле - аж ген де!
Майбутнє - за подих.
Цей день - вже легенда.
А ти - в юних сходах.


Рецензии