Бабуся не пiдвищувала голос. Нiколи

Галині Василівні Крохмальній,
Марії Іванівні Кулеші

Бабуся не підвищувала голос.
Ніколи. Я би це запам'ятав.
Тихенько вчила – я у п'ять читав
Вже "Фараона" Пруса, хоч поволі.

Ровесники, на жаль, ще не читали –
Не розрізняли А і Б, на жаль.
Я знаю, в чім ровесників печаль:
Бо їх не вчили, а на них – кричали.

А скільки загубив той крик важкий
Дитячого у дітях, не злічити...
Бабусі, хто тихенько вміють вчити,
Плекають тих, хто створює книжки...


Рецензии