***

Урманнарда кошлар сайрый
Эйдэ, шунда барыек.
Мэнгелеккэ курешэ алмасак –
Дуслар булып калыек.
Иртэ торсам – кояш кётэм,
Кич былды исэ – ай кётэм.
Ай белэн кояш кёткэн тик
Сез, дуслардан, хат кётэм.
Почта килэ, мина хат юк.
Авыр була кунелгэ.

Дошман сёйли тёрле сюзлэр:
Хагын да, нахагын да.
Нахак сюзлэр кутэрерлек
Сёйлэсеннэр барын да – тагын да.
Сёйлэсеннэр дэ кёлсеннэр. Тик, узлэрен белсеннэр...


В лесах поют птицы
Давай пойдем туда.
Если не увидимся навеки–
Останемся друзьями.
Рано утром – жду солнца,
С наступлением вечера – жду луну.
В ожидании луны и солнца
Жду от вас, друзья, письма.
Приходит почта, писем нет мне.
Тяжело моей душе.

Враги болтают разное:
И правду, и неправду.
Пусть клевещут,
Пусть всё расскажут – еще раз.
Пусть болтают и смеются. Только пусть и о себе не забывают...


Рецензии