Яз жиллэре-Весенние ветра

Яз башынын тэмле жиллэре
Туктамыйчы, гомер шикелле,
Ел артыннан, еллар аралашып
Калдыралар артка яшьлекне.
Сандугачларын иртэсен
Купме мон ойрэнгэннэр!
Шушы моннар бала чактан
Жанга сулыш оргэннэр.

Сина хатлар язам,
Карый-карый уткэн кённэремне,
Баса алмаенча ярсып януларын
Эрнеп озгэлэнгэн йёрэгемне.
Хат язам сина, дускаем,
Шаулап-гёрлэп ямьле язлар житкэч.
Еракларда язган сэлам хатларынны
Кётэ-кётэ туземлегем беткэч.


Сладкие ветры начала весны
Без остановки, как жизнь,
Год за годом, чередуясь
Оставляют позади молодость.
Соловьи утром
Сколько мелодий выучили!
Эти мелодии с детства
Дали вдохновение.

Пишу тебе письма,
Вспоминая прошлое,
Не в силах сдержать гнев
разбитого сердца.
Пишу тебе письмо, друг мой,
С наступлением весны.
Не дождавшись твоих писем из далека.


Рецензии
Первую половину не совсем понял 🤗

Антреме Мята   01.02.2023 07:35     Заявить о нарушении