Незварот

Калі ў народа адабралі голас,
Мы выйшлі бараніць свае правы.
Нас малацілі, як малоцяць колас.
Быў шлях наш роўны, зараз -- стаў крывы.

Пападалі ўсе зернейкі да долу,
Пасля -- іх ботам затапталі ў гразь.
Па іх праехаў самазванец колам --
Сказаў, што ён над каласамі князь.

Былі раней князі гаспадарамі,
Не пакідалі ў полі каласы.
Цяпер ўсё не так -- ад нас укралі
Не толькі колас, нашы галасы.

Ці не таму маўчыць ліцвінаў мова,
А сэнс жыцця прыбіты да крыжа?
Парушаная існасці аснова:
Сярод душы -- бязбожнасці мяжа.

29.01.2021


Рецензии