Завмираю

Я сумую за тобою, весно!
За бруньками милими в гаях
І скажу тобі сьогодні чесно,
Сподіваюсь на талан* в боях.

Мрію вже, що пройде швидко лютий,
Втратить врешті силу і зима.
І поллється музика прелюдій,
Від рубців очиститься земля.

Морозець віддасть права світилу
І повільно піде в далечінь.
Може, забере нечисту силу
В темний світ пекельних володінь…

Завмираю в спогляданні дива,
Кваплю без кінця нестримний час.
Хоч звичайно я і незлостива,
Та в душі лунає гніву глас.

Дні минають у страшній напрузі,
У чуттях - немислимий тягар.
Боже, скільки ж бути чорній смузі?!
Прожени скоріше злих хозар!..

*Талан (тут) - успіх, удача.


Рецензии