жiнки козацькоi доби

 Тепер я чую кожен погляд,
Жіночий стиль я розріняю весь
Усе, що в них постало до вподоби
В протесті все -
я бачу дух козацький теж
Приховане, відверте
Без запрошень
І постіль в шатах 
Я бачу все мов в танго наскрізь їх
І кожен такт пантер в залізній огорожі
Я бачу їх хижацький стиль
увесь
Він особливий, в кожної, я чую,
Звіринний прайд з цариць, запеклий смак
Мейстерність в полюванні
У колючій загорожі
І леопардових кігтяг,
У пащі тих тигриць, я бачу здобич теж
Раніше я не чув, не бачив й не второпав
Що в них було у вільному умі
Тепер я чую муркотіння надурочне
І піднебіння чорне їх, я бачу теж
Вони насправді підневільні,
Вони й насправді крихкі і ламкі,
Вони тривожні, ніжні,
Та непокірно-вільні
Бунтарки всі вони
 жінки козацької доби,
авжеж..
(с)


Рецензии