Как остановить?

                Болгарский
                Мир и Политики



                КАК ДА ГИ СПРЕМ?

                Каква злина ни готвят пак
                до гърло ситите убийци,
                управници на този свят? -
                бездарни, подли политици,
                разгарящи война безкрайна
                с оръжията си модерни,
                виновници за дните черни
                и за човешките страдания.
                Как да ги спрем и отрезвим -
                без разум същества, без ум,
                докрай от Злото овладени?

                Нещастен свят! Сред гръм и дим
                ще си отиде той безследно.
                Земята пак ще се върти,
                но топлината ще изчезне...

                Ана  Величкова


Рецензии