Косово поле

Нећете ми заувек отети
Народ који слуге ваше селе
Нећете ми никада отети
Манастире моје беле

Нећете ми никад отети
Земљу мојих прадедова
Ви, бесни пси, ви звери
Недостојни људског рода

Нећете ми никад отети
Децу што не могу да се пробуде
Ви, сурови трговци органима
Наше ће очи да вам суде

Свануће једном и тај дан
Кад вашег зверског смрада бити неће
Кад ће на нашем Косову пољу
Поново цветати српско цвеће


Београд, 24. 1. 2023.


Рецензии